УПРАЖНЕНИЕ ЗА НАУЧАВАНЕ НА НЕМСКИ ЕЗИК

Понякога се питате, то да беше английски, всеки ден, някъде, някакси се среща. Било то на песен, било то в интернет или някъде другаде. Среща се, навсякъде. Но немски, рядко ще чуете някъде, да се говори, да се пее и т.н. ако стане въпрос за България. Малко е невъзможно, ако не живеете в черноморското крайбрежие, където има повечко немски туристи и студенти. Там може да чуете все нещо на немски. Но въпросът е как да научим немски с времената, които научихме до сега и плюс глаголите към тях? Възможно ли е това? Ако, да, то как?

Сега ще ви покажа един забавен начин да научите всички времена и форми на глаголи в немски наведнъж. За случая съм приготвил няколко снимки. Готови ли сте? Хайде да започваме:

1. Взимаме един бял лист;

2. После в този бял лист, пишем всички глаголни времена, които учихме до сега(Infinitiv, Präsens, Präteritum, Pärtizip II) ;3. След като напишам първия глагол на хартия, изрязваме го с ножица;


4. После го намачваме и огъваме, за да получим този резултат;


5. След това го слагаме в една пластмасова или порцеланова чаша;


6. После пак пишем някъде около 9/10 глагола с техните времеви форми на белия лист;


7. Режим ги една по една всички;


8. Разгъваме и намачкваме една по една всички;


9. Слагаме ги вътре в чашата;


10. Разбъркваме и клатим няколко секунди чашата и след това взимаме едно листче;


11. Отваряме го;


И така в моя случай ми се падна ,,abfliegen-излитам“ съответно виждаме как е този глагол в Infinitiv, Präsens, Präteritum и Partizip II:
-abfliegen, fliegt ab, flog ab, ist abgeflogen;

Препоръчително е това упражнение да се направи всяка сутрин след като станете и всяка вечер преди да легнете. Така ще може да научавате всеки ден по два глагола с бързи темпове, а защо не и 3 и даже повече с това упражнение. Всичко зависи от вас и от вашето желание. Ако искате, ще можете, както успях аз да науча, така и вие можете да научите.

Това бе първото упражнение, което исках да ви покажа. Ще има още подобни упражнения, където ще научим бързо, лесно, креативно и ефективно немски език.

Това беше от мен за сега. Надявам се, че съм ви бил полезен!

Останете със здраве! До следващия път!